Blog

... but the mere seek for the carrots is definitely worth liking. Process- and achievementwise this makes a huge difference.

Pitkälle erikoistuneet taidot vaikuttavat erilaisilta muihin arkisiin taitoihin verrattuina. Ilmeisesti tähän perustuu ajatus siitä, että erikoistuneiden liikuntataitojen harjoittelu menee ihan eri tavalla kuin arkisempien taitojen.

Fyysisten taitojen kohdalla taitoelementti, koordinaatio tai suoritustekniikka on olennainen tekijä suorituksen kannalta, ja taitoharjoittelua tehdään paljon lajista riippumatta. Balettitanssija harjoittelee pliétä, taitoluistelija kolmoishyppyä omaan pyörimissuuntaansa ja sirkustaiteilija käsinseisontaa tullakseen taitavammaksi, sulavammaksi - tai...

"Löysimme tutkimuksessa peräti 62 erilaista polkua olla mukana urheilussa, vaikka keskityimme vain muutamaan muuttujaan ja niiden yhdistelmiin. On siis aika turhaa keskustella vain varhaisesta tai myöhäisestä erikoistumisesta vaihtoehtoina.

Kohei Uchimura, kaikkien aikojen menestynein telinevoimistelija, joka on tunnettu erityisen puhtaasta suoritustekniikastaan. Uchimuran lapsuudenaikainen valmentaja uskoi valmennettavansa menestyksen syyn olevan tinkimättömyys ja periksiantamattomuus arkipäiväisissä harjoituksissa.

Kysymys vaikuttaa yksinkertaisesti ratkaistavalta. Eikö voi vain sanoa kuinka monta kertaa liikuntaa pitää harrastaa? Ja mikä laji on paras?